8,7
Gemiddelde score klanten
Onze beoordeling

143
Boekingen sinds 2017
Boekingen
cjp

Ouders

Een compleet programma over de toekomstdromen van je kinderen
Hoe geef jij advies?
Wat is juiste balans tussen loslaten en beïnvloeden?

Stukje bij beetje komen jongeren tijdens hun middelbare school steeds meer los van ‘pap en mam’: ze moeten zelf keuzes gaan maken over hun toekomst. Gaan ze doorstuderen of werken? Volgen ze daarin hun eigen pad of die van jou als ouder? En wat zegt dit over jou?

Tegenwoordig is er van alles mogelijk na de middelbare school. Hoe weet je nou wat de beste keuze is? Jouw rol als ouder wordt hierin op de proef gesteld. Daarop zoomen we tijdens het Dromen & Doen-programma voor ouders in.

Programma

“Ouders hebben vanavond handvatten gekregen hoe zij met hun kinderen in gesprek kunnen gaan over hun toekomstdromen.” Harm Lelieveld, afdelingsleider (Gymnasium Novum, Voorburg)

Klik hier voor het informatiepakket (PDF)

#Lifegoals voor ouders (interactieve voorstelling)

Tijdens de interactieve, muzikale theatervoorstelling #Lifegoals voor ouders volgen we het verhaal van Romy en Jelle. Zij staan op een kruispunt in hun leven: ze hebben namelijk net hun middelbareschooldiploma’s binnen en moeten nu allemaal belangrijke keuzes maken over hun toekomst. Dat is best lastig.

Hoe deed jij dat destijds? En welk advies zou jij hen geven? ‘Advies geven’, dat is ook nog zoiets: waar baseer je dat op? Je bent zelf ook 16 geweest en wil je kind vrij laten, maar tegelijkertijd beschermen. In #Lifegoals gaat het over keuzes maken: keuzes die jongeren moeten maken en keuzes voor jou als ouder over hoe jij je daartoe verhoudt.

Naprogramma

Na afloop van de voorstelling gaan we nog dieper in op het thema van de voorstelling. Hierin denken de deelnemers na en gaan ze met elkaar het gesprek aan over deze fase van het ouderschap gericht op het vinden van de de juiste balans tussen loslaten en beïnvloeden. We gebruiken hiervoor verschillende, laagdrempelige werkvormen.


Het programma ziet er zo uit*:

(Bijvoorbeeld tijdens een ouderavond)

19:30 Inloop
20:00 #LIFEGOALS voor ouders
20:30 Pauze
20:45 Naprogramma
21:30 Klaar
*Andere tijden of meerdere groepen? Geen probleem. Vraag naar de mogelijkheden.

- Geef je naam op.

- Geef een geldig e-mailadres op.

- Geef een bericht in.

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. De Google Privacyvoorwaarden en Algemenevoorwaarden zijn van kracht.

Bericht verzonden! Oeps. Er ging iets fout. Uw bericht is niet verzonden.