8,7
Gemiddelde score klanten
Onze beoordeling

143
Boekingen sinds 2017
Boekingen
cjp

Workshops voor hoogbegaafde leerlingen

(alle leeftijden)

Creatieve workshops over toekomstdromen
Voor HB-leerlingen van alle niveaus en leeftijden
Geschikt voor CKV en LOB
Wat zijn jouw lifegoals?

Hoogbegaafde leerlingen moeten op de juiste manier uitgedaagd en benaderd worden, anders haken ze af. Juist deze leerlingen hebben veel mogelijkheden en kunnen allerlei verschillende kanten op. Hoe weet je nou wat voor jou de juiste richting is? Wat past bij jou? Om hier antwoord op te kunnen geven moet elke leerling krijgen wat hij/zij nodig heeft. Ons Dromen & Doen-programma voor hoogbegaafde leerlingen bestaat uit creatieve workshops die zijn toegespitst op deze doelgroep. Via onze aanpak - met verschillende werkvormen - spelen we in op de vraag en behoefte van elke leerling.

Workshops

“Eigenlijk ben ik jaloers dat we dit in mijn tijd niet hadden op school.” Ruud de Haas, mentor en docent (ATC, Hilversum)

Klik hier voor het informatiepakket (PDF)

Dromen & Doen (workshops)

Tijdens onze workshops gaan de leerlingen aan de slag met wat zij voor hun toekomst willen. Wat willen zij voor hun toekomst en hoe gaan ze daar komen? Op welke manier kunnen ze dat laten zien? De inhoud wordt gevormd door dat wat bij de eigen ideeën van de leerlingen aansluit. De leerlingen ontdekken hun persoonlijke kwaliteiten en talenten, zodat iedereen op de juiste manier gemotiveerd wordt voor hun toekomst.

Bekijk hier voorbeelden van concrete eindproducten

Ervaringen

Mirthe, gymnasium 4 (Gymnasium Bernrode, Heeswijk-Dinther) "Je moet actief bezig blijven i.p.v. alleen maar 'passief' nadenken. Dat werkt wel goed voor ons."


De dag ziet er zo uit:

Groep 1 <125 leerlingen*
09:15 DROMEN
10:30 Pauze
10:45 DOEN
12:00 Klaar
*Andere tijden of meerdere groepen? Geen probleem. Vraag naar de mogelijkheden.

Langer Traject

LOB-traject

Een langere periode aan de slag met jouw toekomstdromen.
Als aanvulling op of alternatief voor ons dagprogramma bieden we ook een langer traject aan, gebaseerd op de vijf loopbaancompetenties: motievenreflectie, kwaliteitenreflectie, werkexploratie, loopbaansturing en netwerken. In ons traject gaan we gedurende een langere periode met een groep aan de slag met hun toekomstdromen. Zo werken we naar een gezamenlijke eindpresentatie toe.

Voor uitgebreide informatie over dit traject klik hier.

"Het feit dat een leerling een erg persoonlijke keuze in een workshop deelt vind ik heel bijzonder.” Marjan van Geffen, Cultuurcoördinator Gymnasium Bernrode, Heeswijk-Dinther

Klik hier voor het informatiepakket (PDF)

- Geef je naam op.

- Geef een geldig e-mailadres op.

- Geef een bericht in.

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. De Google Privacyvoorwaarden en Algemenevoorwaarden zijn van kracht.

Bericht verzonden! Oeps. Er ging iets fout. Uw bericht is niet verzonden.